hajnalbanki@gmail.com +36 70 619 1768

06
már

A monogámián túl (magyar video)

5 évvel ezelőtt találkoztam először a Discovery Channel Szexualitás című dokumentumfilm sorozatával, azon belül is a Monogámián túl cimet viselő részével, mely a Poliamoria, azaz a etikus non monogámia témakörét járja körül.

Abban az időben szinte elképzelhetetlen volt számomra egy konfliktusaiban vergődő monogám párkapcsolat, egy három éves pici lány és egy gömbölyödő pocak teljes felelősségéből és kilátásaiból, hogy számomra elérhetővé válnak a poliamoria által kínált előnyök. Az elmúlt öt évben sok minden megváltozott az életemben, olyan alternatív formák alakultak ki a mindennapi kérdésekre amelyek meg sem fordultak volna a fejemben. A poliamor kapcsolati hálóm igen dinamikusan alakult/fejlődik pedig közben.

Most újra végig nézve ezt a filmet, még mindig a leghitelesebb forrásnak tartom azok számára akik akár gondolatban, lélekben, vagy testben már kísérleteznek egy dinamikusabb kapcsolati létformával.

A poliamoria nem csodaszer, egy út, amely egyaránt felgyorsítja az önismeretben való elmélyülést és az eddig kielégítetlennek látszó szükségletek kielégítését is.

 

Leave a Reply