hajnalbanki@gmail.com +36 70 619 1768

Rólam

Üdvözöllek!

DPP_0308 (2)Bánki Hajnalnak hívnak,

és ez az oldal ÉLET szenvedélyes szeretetét hivatott hirdetni részemről.

Mindazt, amit számomra, s talán számodra is jelenthet.

A testben levés természetes örömét, az intim kapcsolódást önmagunkkal és másokkal, a természet törvényeinek erejéből fakadót, melynek szabadsága túlmutathat a hétköznapi bebetonozottnak tűnő kereteken.

Az Élet Rendjének mindenekfelett való tiszteletét, mely az egyetlen forrása az Egész-séges és Teljes Életnek.

Ezen oldalakon kísérletezni hívlak, játszani és felfedezni…

De addig is néhány sor rólam a realitások talajáról:

Arról, hogy hogyan is lettem…

Rendszerszemléletű life coach

A közgazdaságtan és a pszichológia végig kísérik a felnőtt életemet. A kettő elegye egy nem mindennapi életszemlélettel ajándékozott meg. Egy olyan racionális és rendszerszemléletű gondolkodással, amely munkám során képessé tesz egy a megszokottól merőben más perspektívából ránézni az egyén életére.

Budapesti Kommunikáció Főiskola elvégzését követően, végig jártam az önismeret megkövetelt lépcsőit, több éves terápiás folyamatoktól a több száz órás különböző művészetterápiás és bodywork csoportokon át. Ezen tapasztalataim által pontosan látom, a hagyományos terápiás eszközök értékeit és korlátait.

Maga a coaching szemlélet és ezen belül is a szintén közgazdasági irányból induló, nagyrabecsült tudású tanárom, Weiser Edit (Lemma Coaching) mellett eltöltött idő alatt éreztem meg azt a minőségi változást, amelyben a hosszú évek alatt megszerzett tudásom egy egységes és valódi változásokat eredményező rendszerré formálódhatott, Ken Wilber integrál szemléletének és Ludvig von Bertalanffy rendszerelméletének alapjain.

Intimitás- és szex coach, szomatikus szexoktató  

Gyermekeim világrajöttét követően fordultam a tantra és a szexualitás világa felé, miután megtapasztaltam azon mélységeket a családi életemben, amelyben nagyon sok szülő vergődik gyermekeik születése után.

Utamon olyan nőket ismerhettem meg, akik egyaránt képesek voltak felelős anyaként és intimitásuk és életteli szexualitásuk mellett elkötelezett nőként megélni mindennapjaikat.

Ő általuk kerültem el az amerikai szexcoach Neal Wecker 1 éves képzésre is, mely által olyan tapasztalati tudás lehetősége nyílt meg előttem, amelyet addig álmodni sem mertem.

Azóta is tagja vagyok annak a szexpozitív gondolkodású közösségnek, melyből a Tudatos Szex Alapítvány (tudatosszex.hu) is megszületett, s melynek tagjai előadások és oktatások keretein belül dolgoznak egy elfogadóbb és erőszakmentesebb szexuális kultúráért.

Poliamoria

A poliamoriával ezen folyamattal egyidejűleg ismerkedtem meg. Ebben az etikus nem monogám rendszerben látom többek közt a legfőbb lehetőséget a családok felbomlásának megakadályozására, amely Magyarországon már minden ötödik családot érintő probléma. Ezért is vagyok már a megalakulásától kezdve tagja a Poliamoria Magyarország (www.poliamoriamagyarorszag.hu) közösségének, s tartok előadásokat a témában. Életvitelemet és látásmódomat pedig alapvetően határozza meg ez a szemlélet.

Tantra oktató és masszőr

Osho Tantra című könyve indított el ezen az úton, s vezetett el a budapesti tantra közösségek világába. Reiki tanárként energetikai szinten olyan érzékeim fejlődtek ki, melyek nagy segítséget jelentettek számomra az egyes irányzatok közötti eligazodásban, s vezettek el végül az Integrál Tantra rendszeréhez.

Fireearth