hajnalbanki@gmail.com +36 70 619 1768

27
már

Éltető ölelések

Virginia Satir pszichológus szerint napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten tartáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz. Érdemes tehát elgondolkodnunk azon, mi hány ölelést adunk és hány ölelést kapunk naponta? Az ölelés szempontjából éppen csak túléljük-e az életünket, vagy gyarapodunk-e általa?

Én magam mikor egy több éves fájdalmas hiány periódus után először jutottam hozzá ahhoz a mennyiségű öleléshez, amire vágytam, olyan felszabadulást éltem meg, hogy fél óráig csak zokogtam örömömben. Addig a napig nem is éreztem, hogy valójában milyen rossz állapotban vagyok.

Ezért is tudom, hogy vannak helyzetek, amikor bár kimondani könnyűnek tűnik, de hozzájutni az éltető ölelésekhez szinte lehetetlen vállalkozás. Nehéz felvállalni a kiszolgáltatottságunkat, az állapotunkat. Az utat, amelyen jártunk, amely idáig vezetett minket. Elszigeteltségünkben merev izmokkal és zsigerekkel, az üss vagy fuss reflexeinkkel felvértezve vagyunk először csak megérinthetőek. A bizalmunkat ki kell érdemelni. Érintések által lehet minket megszelídíteni.

A testi és lelki elszigetelődés társadalmi jelenség, rengeteg embert érintő probléma. Nyugaton ezért is jelenhettek meg az “ölelés specialisták”.

Ha gyengéd érintésre és ölelésre vágysz, akkor szeretettel ajánlom számodra a következő programot:

Érintésfürdő

 

Leave a Reply