hajnalbanki@gmail.com +36 70 619 1768

Érintésfürdő

Szolgáltatás info

Szolgáltatás részletek

Az érintés iránti vágy nagyon erős bennünk, mert az érintés jelenti a közelséget, a melegséget, a testi kapcsolatban levés élményét. Doris Wolf így fogalmaz: „Az érintés hiánya sokkal súlyosabb lelki zavarokat okoz, mint a szex hiánya.”

Nagyon sok embernek, akinek az életéből hiányzik a szex, elsősorban a gyengédség iránti vágya nem teljesül. A szerelmesek azért szárnyalnak, mert átlagosan négyszer több érintést, ölelést, simogatást adnak egymásnak, mint a többi ember. Kutatások igazolják, hogy az az ember, akit valaki gyakran a karjába zár, magához ölel, a szívéhez szorít, kevésbé frusztrált, kevésbé szorong, a félelemérzete csökken. Az ölelés oldja a stresszt. A kutatások szerint az érintés szükséglete sokkal erősebb a táplálék iránti szükségletnél.

A testi kontaktus szükséglete folyamatosan jelen van az életünkben, de a társadalmi szabályok a legtöbbször megakadályozzák az érintések vágyát. Pedig az érintésnek hihetetlen nagy, mondhatni csodát tevő energiája van. Az érintés,a simogatás felülírja a fájdalomérzést. Ugyanis a bőrünkben a simogatás érzékelésére külön idegrostok találhatók, ezek a CT-idegek, s minden egyes ilyen idegrost körülbelül 1 négyzetcentiméternyi területről továbbítja a simogatás hatását.

Sok házasságban legyen bár hetente két három alkalommal is szex, nem jut idő és nincs már vágy a valódi intimitásra. S vannak élethelyzetek is, amelyben akár egy szakítás után, vagy egy mélyebb időszakot követően gyógyítóan hatnak az ölelések, az érintések.

Virginia Satir pszichológus szerint napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten tartáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz. Érdemes tehát elgondolkodnunk azon, mi hány ölelést adunk és hány ölelést kapunk naponta? Az ölelés szempontjából éppen csak túléljük-e az életünket, vagy gyarapodunk-e általa?

Erre a közös élményre hívlak Téged. Gyengéd érintésekre, összeölelkezésekre. Békés pillanatokra, amelyben feloldódhatsz, “hogy tiszta érintésekkel táplálkozhass és táplálhass”.