hajnalbanki@gmail.com +36 70 619 1768

12
ápr

Tantrikus szex – a végtelen gyönyör

Különböző szerepeket játszunk el – férfit és nőit, aktívat és passzívat, adót és befogadó. A játszmák, a szerepek feladása nem mindig egyszerű. A Tantra szerint az idő hátrahagyásával, a legteljesebb kitárulkozással, a Jin és a Jang egyensúlyát, és a lelki, fizikai gyönyör útját érhetik el a vállalkozó szellemű egyensúlyt keresők.

Az idő igazolja magát, legyen szó tudományról, kultúráról, hitről és ezek együttes élményeiről. A Tantra több mint 5000 éves múltra tekint vissza, mindent átitat, épp csak nem tudunk róla. Tantrikus hagyomány szimbólumait minden kultúrában megtaláljuk: a kőkorszaki barlangrajzokon éppen úgy, mint a sumer faragványokon, az ősi Egyiptom szent könyveiben, a héber és ógörög misztikus iratokban és a gyönyörűséges arab szerelmi dalokban. Az évezredek változása során a mindenkori jelenre hatással volt, az emberek pedig magukévá tették, formálták az emberi lét fejlődésének egyik misztikumát és a szexuális természet erejét.

A “Tantra” a szanszkrit “tanoti” (kiterjeszteni) és a “trayati” (felszabadítás) szavak összetételéből származik. A Tantra a szexuális út, szertartások, játékok, lelki és testi gyakorlatok ősi rendszere. A tantrikus hit szerint a rítusok és testgyakorlatok a nemi szenvedélyt, az energiatartalékok felhevítését és folyamatos lángon tartását, az alkotás szabadságát, azaz a teljes boldogság elérését eredményezik.

A Tantra jóga a rejtett dimenziókat tárja fel akkor, ha türelmes vagy. A tantrikus szex nem egyszerűen nemi aktus, nem két test ütközése és simulása, hanem a mélyen rejtőző érzéki és érzelmi gyönyör előcsalogatása és szökőkút szerű kitörése egy magasabb dimenzió felé. Vagyis a tantra segítségével felébresztheted és megismerheted a tökéletes egyensúlyba hozott szexuális energiát. A Tantra jóga eredménye a Jin és a Jang találkozása, a test erősítése, a lélek harmóniája, a gondolkodás intenzivitása, és a belső egyensúly transzcendentális kinyilvánulása. A Tantra túlvisz a mindennapi fizikai valóságon.

A megmagyarázhatatlantól és a megfoghatatlantól való félelem miatt a Tantra mozgalmat többször üldözték és betiltották, azóta is többnyire csak rejtve működhet. Elsősorban távoli kolostorokban élt tovább, főleg Tibet mélyén. Napjaink Tantra képviselője a Föld különböző részein is megtalálható Fehér Testvériség – Fehér Lámarend -, a Fény gyermekei.

Tágra zárt szemek

A tantrikus szex egyik alappillére, hogy akár fizikai kontaktus nélkül is örömet lehet adni és kapni. A szexuális együttlét során az érintés ezeket a pillanatokat megsokszorozza. Tárd ki a szemed, akkor is, ha épp lehunynád, és szorosan összezárnád a koncentrálás végett egy-egy sikamlós fogás közben. A Tamtra egyik alapeleme, hogy nyitott szemmel szeretkezz, ami nem is olyan könnyű, hiszen a teljes kitárulkozást eredményezi. Az élményt viszont a végletekig fokozza.

Az ellazulás öröme

Állj vállszéles terpeszbe, és az alattad lévő ősi erőre, a Föld energiájának áramlására koncentrálj. Kezdd el ritmusosan mozgatni a medencédet és a csípődet, akárcsak a szex közben szoktad. Minél felszabadultabb vagy annál jobban megtalálod a saját ütemed, legyen az lassú folyam, vagy vad örvény, a lényeg, hogy szabadulj meg a gátlásaidtól, az ösztönös szégyenérzettől. Érezd a tested és a Föld erejét, ahogy áramlik beléd az energiája, és ahogyan partnered érintve téged követi mozdulataid ütemét. Kis idő, és az orgazmus vagy ahhoz nagyon közeli érzés fut majd keresztül rajtatok.

Fedezd fel a pillanatot

A yab-yum pozíció a koncentrálás és az elnyújtott gyönyör. Ülj párod ölébe úgy, hogy annak háta mögé teszi a lábát (ezt hívják yab-yum pozíciónak). Míg egyikőtök kilégzést végez, másik a belégzést gyakorolja és fordítva. Az egymáshoz igazított lélegzetvétel nem csak a mindennapi jógagyakorlatok során tisztítja meg a lelket és a testet, a tantra szexben is fontos szereppel bír.

yamyub

Meditálj és simogass

A korai magölésen és az orgazmus elmaradásán is segít ha miközben párod hanyatt fekve téged figyel, te az ujjbegyeddel simogatod őt egészen finoman, minden egyes érintésnek időt hagyva. A tudatszint teljes kikapcsolása a cél. Negyed óra elteltével már az egész testét kényeztetheted. A cirógatást ösztönös hangokkal, eddig elfojtott, magadba zárt szavakkal társítsd. A lényeg, hogy ő fogadjon, míg te adsz és viszont.

Lovagold meg a gyönyör hullámát

Ne állj meg az orgazmus elérésénél. A tantrikus égig érő szex legmagasabb szintje nem kevesebb, mint a gyönyör hullámának meglovagolása. Ez a szexuális eksztázis igazi művészete. A szerelmeskedés szubtilis, befelé forduló módja, ahol fel- és átadva önmagad a belső “fuvolában” áramoltatod az izgalmi energiát partnereddel együtt, ezzel létrehozod az energia végtelen és eksztatikus körmozgását. Ezzel eléred, hogy mind te, mind társad gyógyultnak, egésznek érezze magát. Befogadod az érzéseket és az érzelmeket a legteljesebb mértékig.

Egy átlagos szeretkezés végén – jó esetben -, a két fél átélhet egy rövidebb-hosszabb ideig tartó orgazmust, aminek a vége minden esetben egy hatalmas zuhanás. Ennek oka pedig nem más, mint a szex alatti energiavesztés, ami után a test erőtlenebbé válik. A tantra gyakorlói viszont el tudják érni, hogy a tantrikus szeretkezés során végtelen sok energiával töltsék el a testüket. És a lelküket is.

Szerző: Lolita

Forrás: Cultura Magazin

Leave a Reply